Sdílení obsahuUlozto_cz

E-knihy ke stažení zdarma online

E-knihy si můžete stáhnout zdarma z oficiálních zdrojů

Mít krásnou a velkou knihovnu je snem snad každého knihomola. Knížky ale také zabírají docela dost prostoru, stojí docela dost peněz, a ona spotřeba papíru také není úplně zanedbatelná. Proto se tak moc derou dopředu čtečky, do kterých se pohodlně vejde obrovské množství knih, které si můžeme vozit kdykoliv a kamkoliv. Díky použitým technologiím jsou tyto čtečky navíc velmi pohodlné pro oči, vlastně úplně stejně, jako klasické knihy.

Čtečky si také pamatují, kde jsme přestali číst a obecně jde o velmi přínosný trend, kdy jsou i samotné knihy výrazně levnější, nebo dokonce úplně zdarma.

Podíváme se, kde si elektronické knihy, zkráceně e-knihy, můžeme stáhnout úplně zdarma z oficiálních zdrojů, ale kde také sehnat i jakékoliv další knížky ve formátech pro čtečky e-knih tedy formáty jako ePUB, Mobi nebo PDF, nebo pro přečtení přímo na počítači nebo mobilu, jestli čtečku nevlastníte.

Tisíce e-knih zdarma nabízí Městská knihovna v Praze

Knihovny jsou svým způsobem naprosto neuvěřitelné. Zdarma si půjčíme jakoukoliv knihu, která je zrovna k dispozici. Kéž by to takhle fungovalo se vším. Jestli je ale možné si jakoukoliv knihu půjčit, tak vlastně dává smysl i ty největší klasiky dodat v elektronické podobě zdarma. Je to pohodlnější pro čtenáře, kteří nikam nemusí chodit, ale i pro knihovny, které mají snazší logistiku, kdy se nemusí starat o případné přejezdy knížky na různé pobočky nebo následné vracení svazku na správné místo.

E-knihy zdarma ve formátech pro čtečky i počítač najdete přímo na stránkách Městské knihovny v Praze, kde si jen vyberete knihu, zvolíte formát, a okamžitě stahujete nebo se rovnou podíváte online ve svém prohlížeči. Nemusíte se registrovat, být členem ani nic jiného, stačí si jen vybrat.

E-knihy ke stažení zdarma u MKP najdete ZDE

Trochu nešikovné je jen vyhledávání, které nenabízí možnost prohledávat pouze v nabízených e-knihách. Pokud chcete zjistit, jestli je nějaká e-kniha k dispozici, je pak potřeba jí vyhledat na celém webu MKP, a ve filtraci vyhledávání zvolit e-knihy. Je to trochu zdlouhavé a nešikovné, i když rozhodně také funkční.

Šikovnější vyhledávání nabízí Databazeknih.cz, která také spravuje seznam e-knih zdarma, a to včetně těch, které nabízí Městská knihovna. Jde tedy o stejné soubory, jen se dají stáhnout z jiného místa.

Databáze knih nabízí i vyhledávání přímo podle autora. Stačí si tedy jen ze seznamu autorů vybrat a uvidíte všechny e-knihy, které jsou od daného autora k dispozici. Je to šikovnější a mnohem použitelnější. Stejně jako u MKP se není potřeba registrovat, ale stačí si jen vybrat a stahovat.

E-knihy ke stažení zdarma z Databazeknih.cz najdete ZDE

Další e-knihy zdarma najdete i na různých e-shopech, vydavatelství a tak podobně, takže nemusíte nutně hledat jen v seznamu e-knih zdarma, které nabízí knihovna nebo databáze. Mnohdy eknihu takto najdete ze zcela oficiálních zdrojů, což pak také znamená, že je tato kniha v nejlepší kvalitě a bez chyb a nejde třeba jen o ofocené stránky spojené do jednoho dokumentu.

Nenašli jste, co jste hledali? Zkuste najít e-knihy zdarma na Uložto

Databáze tisíců knih může vypadat objemně, ale ve skutečnosti jde vlastně o velmi úzký okruh knížek, kde najdete spíše starší světové klasiky, než modernější kousky. Jestli předchozí odkazy nepomohly, prakticky určitě můžete zabrouzdat na veleznámé Ulozto_cz, na kterém téměř určitě najdete, co hledáte, a navíc ke stažení úplně zadarmo i bez registrace.

Při hledání e-knih velmi pomůže chytrý vyhledávač přímo na stránkách Uložto.

Po vyhledání na Uložto najdete nad výsledky několik filtrů, které pomohou vybrat, jaký typ souboru hledáte. Někdy je kniha třeba zfilmována nebo se stejně jmenuje nějaká písnička. Tím, že si překliknete na záložku Dokumenty, se vám zobrazí pouze knihy nebo textové soubory ve formátech jako .pdf, .doc, ale také klasické formáty elektronických knih jako .Mobi nebo .ePUB.

hledani e kniha na ulozto

Díky tomu pak jen hledáte mezi dokumenty, a nepletou se vám do vyhledávání další typy souborů, které v tuto chvíli nehledáte. Samozřejmě jestli naopak hledáte film, a ne knihu, stačí jen překliknout na záložku Video, v případě hledání písniček v mp3 pak na Ulozto_cz klikněte na Audio.

E-KNIHY ZDARMA NA ULOŽTO NAJDETE ZDE

Najít můžete kromě knih také manuály nebo učebnice

Mít celou učebnici má rozhodně něco do sebe, hlavně když ji opravdu celou budete potřebovat třeba ve škole. Na druhou stranu pokud je potřeba třeba jen jedna stránka a nechcete si ji zrovna fotit v knihkupectví na mobil, nebo utrácet stovky korun za knihu, jejích 99 % obsahu nebudete potřebovat, tak asi dává smysl si tuto jednu stránku sehnat právě z Uložto.

Dobrá zpráva je, že i učebnice jsou k mání, i když obvykle v horší kvalitě, než klasické formáty elektronických knih. Učebnice v sobě mívají i řadu obrázků a převod do textového formátu by byl velmi náročný. Typicky se tak učebnice prostě ofotí, a dokument je pak v zásadě jen série těchto ofocených stránek. Je pak jasné, že někdy to není zrovna kvalitní, některé stránky jsou máznuté, chybí okraje nebo jsou třeba popsané. Je to ale zdarma, a darovanému koni se na zuby dívat nemá.

Pokud ale budete učebnici využívat opravdu celou, doporučujeme si jí pokud možno pořídit, jestli je ještě na pultech obchodů. Takto se podpoří autoři k další tvorbě, ale mít knížku v ruce je také výrazně pohodlnější. Je sice možné si i takto učebnice tisknout, ale mnohdy už to vlastně nevyjde zase o tak moc levněji, protože tisk také něco stojí, ale kvalita je někdy opravdu špatná.

Podobné články

Back to top button